Дали барате берач на боја на интернет од алатки за слики? Користете ги нашите едноставни алатки подолу и брзо пронајдете име на боја од слика. Можете да го користите овој идентификатор / детектор на боја, за лесно да ги најдете вредностите на Hex и RGB вредност од сликата.

Оваа алатка служи и како идентификатор на името на бојата. Името на боите можете да го најдете од сликата што ја прикачувате овде.

Како да користите берач на боја на слика на Интернет?

Како да пронајдете код за боја на слика? Идентификувањето на боите од слика е лесно со оваа алатка за препознавање на бои.

  • Поставете ја сликата (од Интернет, слика од екранот на вашата работна површина, итн.)
  • Опишете ја вашата слика со четири или повеќе зборови.
  • Погоди го копчето за поднесување.
Check Your Image Color
Enter image name : Use 4 words for name


This "" image consists of 20 main colors, which include Pistachio Flour, Viridian Green, Ceylanite, Kettleman, Uniform Grey, Steel, Fern Frond, Tin, Celestial Dragon, Kuro Green, Chlorophyll, Dark Lime Green, Parakeet, Luscious Lime, Siskin Sprout, Ikkonzome Pink, Red Cedar, Lavender Pink, True Red, Byzantine. It makes such a beautiful color combination, which you can use for your next project.

Hex, RGB code, and color names for are in the table below:

ColorHexRGBName
#489000rgb (72, 144, 0)Pistachio Flour
#c0d8d8rgb (192, 216, 216)Viridian Green
#304818rgb (48, 72, 24)Ceylanite
#606060rgb (96, 96, 96)Kettleman
#a8a8a8rgb (168, 168, 168)Uniform Grey
#787878rgb (120, 120, 120)Steel
#607818rgb (96, 120, 24)Fern Frond
#909090rgb (144, 144, 144)Tin
#901860rgb (144, 24, 96)Celestial Dragon
#183018rgb (24, 48, 24)Kuro Green
#489018rgb (72, 144, 24)Chlorophyll
#78c000rgb (120, 192, 0)Dark Lime Green
#78a848rgb (120, 168, 72)Parakeet
#90a878rgb (144, 168, 120)Luscious Lime
#789030rgb (120, 144, 48)Siskin Sprout
#f09090rgb (240, 144, 144)Ikkonzome Pink
#d87878rgb (216, 120, 120)Red Cedar
#d890d8rgb (216, 144, 216)Lavender Pink
#c01830rgb (192, 24, 48)True Red
#c030a8rgb (192, 48, 168)Byzantine